Allt om Godis

Detta har du velat veta men inte vågat fråga - om smågodis

Svenskar äter mest smågodis i världen. Vi älskar sött – men är det farligt? Hur mycket godis kan man äta? Och vilket godis ska man äta? När?

Här kommer svaren!


Är det sant att ”vanligt” smågodis innehåller grissvål och löss?

Ja, tyvärr är det ofta så. Titta på innehållsförteckningen på godispåsen; när det står "gelatin" är det delar av olika djur i godiset.. Bakom E-ämnen gömmer sig ofta massa snusk du inte vill veta av.

Men jag gillar ju godis, måste jag sluta äta det?

Lugn, du kan fortsätta äta godis. Det handlar bara om lite svenskt lagom.Ta dig några goda bitar när du vill unna dig någon gång i veckan och kasta då ett öga på baksidan av förpackningen. Icke-ekologiskt godis med gelatin innehåller antagligen grissvål, insekter eller löss, vilket inte är direkt farligt, men ganska äckligt. Nästa gång kan du välja ekologiskt vegangodis istället.

Hur mycket godis kan barn äta?

Lördagsgodis är en fantastisk uppfinning, håll er till det. På vardagarna kan ni satsa på någon av alla fiffiga barnsnacks som finns i dag; allt från torkad frukt till smoothies eller rawfoodbollar. När lördagen kommer bör ni satsa på naturligt och ekologiskt godis. ”Vanligt” godis innehåller nämligen inte sällan en massa djuravfall som ni inte lär vilja ge till era barn.

Vad är skillnaden på ”vanligt godis” och ekologiskt godis?

Vanligt godis innehåller innehåller antagligen grissvål, insekter eller löss, vilket inte är direkt farligt, men ganska äckligt. Nästa gång kan du välja ekologiskt vegangodis istället.

Det bästa med EC-GO:s nya godis är att det både ser ut och smakar som ”vanligt smågodis”. Det har en fräsch smak och ger ingen konstig känsla efteråt.

EC-GO CANDY - Lagom nyttigt godis..

Ekologisk

Fräscha smaker från naturliga frukter

I stället för starka och konstgjorda tillsatsämnen som vanligt godis innehåller, väljer EC-GO endast råvaror som är rena och ekologiskt odlade..

Vegansk

Djur-fritt godis utan gelatin

Godis med gelatin innehåller antingen grissvål, insekter eller löss. Detta är inte direkt farligt, men ganska så äckligt. I stället för gelatin använder EC-GO plantbaserad tång från havet för att uppnå godisets fasta goda konsistens..

Glutenfri

Tveka inte 

Många gånger innehåller godis gluten. I mer än vad du tror. Med EC-GO Candy behöver du inte kolla innehållsförteckningen, här finns inget gluten.

Kontakta oss

EC-GO Privat

Har du specifika funderingar kring våra tjänster, produkter eller priser?

Kontakt & postadress

E-mail: support@ecgo.se
EC-GO AB
Narvavägen 20, 115 22 Stockholm

Leverans

Har du frågor gällande din leverans?

E-mail: leverans@ecgo.se
Packcentralen: +46 (0) 736842870.
Öppettider: Mån-fre kl.08:00-16.00

Sponsring

Vill ni synas med era produkter i våra kanaler?
E-mail: isabelle@ecgo.se

Marknadsföring & samarbeten

Är ni intresserad av EC-GO bags till specifika tillfällen eller vill inleda ett samarbete med oss?
E-mail: julia@ecgo.se

Press

Vill ni skriva om ekologiska snacks och önskar material från EC-GO?
E-mail: julia@ecgo.se