Havrekakor med tranbär och äpple

Postat den M d Y av Ec-Go! Blogg | 0 kommentarer

Vi har provat göra havrekakor med tranbär och äpple med hjälp av våra torkade tranbär och medjool dadlar!


Ingredienser:

  • 5 dl havregryn
  • 1 och 1/2 dl dadlar
  • 1 dl tranbär
  • 2–3 äpplen, grovt rivna

Gör så här

  1. Lägg havregryn i matberedare och kör tills de har finfördelats.
  2. Lägg i dadlar och kör igen tills allt blandat sig.
  3. Ta ur smeten och lägg i en skål.
  4. Blanda i tranbär.
  5. Tillsätt äpplen till smeten, blanda gärna med händerna.
  6. Forma smeten till kakor och lägg på ett bakplåtspapper.
  7. Torka i ugnen på 42 grader i 8–12 timmar.
  8. Vänd kakorna efter halva tiden.


Recept från Erica Palmcrantz på www.rawfoodbyerica.se

Inlägg i eko, ekologiskt, fika, grönsaker, havrekakor, nyttigt, rawfood, sockerfritt


Nästa

Föregående

Lämna en kommentar

Kommentarer kommer att godkännas innan dom visas.