Ett ekologiskt & hälsosamt frukostbord

Postat den M d Y av Ec-Go! Blogg | 0 kommentarer

Enkla tips till ett mer hälsosamt frukostbord


Ekologisk naturell yoghurt 

Naturell yoghurt är en bra källa av protein, nyttiga kolhydrater och bakterier.  Visste du att yoghurt även stärkar imunförsvaret och underlättar viktminskning. Yoghurt fungerar bra som både frukost och mellanmål, men välj en ekologiskt yoghurt, utan kemiska tillsatser. Tips: Undvik smaksatt yoghurt, då den innehåller extrema mängder socker, toppa heller med honung eller bär.

Variera med färska & frysta bär varje dag

Vem tycker inte att det är lyxigt att starta dagen med färska bär?

Bär är otroligt hälsosamt och innehåller massa antioxidanter som är bra för vårt kropp. Det finns så många olika typer av bär man kan variera med, och så många olika användningsområde-Toppa yoghurten med blåbär, ostmacka med jordgubbar,eller varför inte göra en hallonsmoothie? Tips: Frusta bär är ett väldig fint alternativ om plånboken inte tillåter dig köpa färska. Bären är lika hälsosamma som de färska och är mycket billigare.

 

Frukostmackan av grovt bröd

Grovt bröd och andra kornprodukter får gärna utgöra en stor del av din kost eftersom de är viktiga källor av många näringsämnen som kroppen behöver. Livsmedelsverket rekommenderar att vi äter fullkornsprodukter varje dag! Tips: Ge dig själv som regel att alltid toppa mackan med en grönsak eller frukt! Passande topping kan vara: gurka, tomat, rädisor (som på bilden), paprika, äpple, jordgubbar, mango osv osv..

Det bästa för bra kost är äta varierat och med måtta!

 

 Lyxa till det med choklad utan dåligt samvete

Kanske inte inte det nyttigaste #ecgotipset men visste du att choklad innehåller mer antioxidanter än frukt och blåbär, det visar i alla fall amerikanska studier!

Alla produkter i bildei artikkelen kommer ifrån EC-GO bagen :) 

Inlägg i


Nästa

Föregående

Lämna en kommentar

Kommentarer kommer att godkännas innan dom visas.