Är mörk choklad nyttigt?

Postat den M d Y av Ec-Go! Blogg | 0 kommentarer

Mörk choklad och dess hälsofördelar- 5 anledningar till att äta mer choklad.

All typ av choklad är bra för själen, men viss choklad så som rawchoklad och mörk choklad har även andra hälsofördelar. Vi har listat fem anledningar till varför den där chokladbiten egentligen inte är en så dum idé.
 
  1. Mörk choklad sänker kolesterolet
Kakaosmör, liksom nötter och olivolja är innehåller omega 9 som är bra för blodfetterna. Omega 9 sänker nämligen det dåliga kolesterolet och höjer de goda fettsyrorna. 
 
  1. Mörk choklad är en bra källa av vitaminer och mineraler
Mörk choklad innehåller flertalet vitaminer och mineraler som främjar en god hälsa och stärker immunförsvaret. Bland annat är mörk choklad rikt på; koppar; magnesium; järn; kalium; vitamin A och E.
  1. Mörk choklad är bra för hyn
Flavonoiderna i den mörka chokladen skyddar huden från UV-strålar, verkar återfuktande och gör även huden fastare och mer elastisk.
 
  1. Mörk choklad minskar suget
Mörk choklad, tillskillnad från mjölkchoklad bidrar till att minska sötsuget och sug efter salt och fet mat. Av den anledningen kan choklad (i rätt mängder och av rätt sort) hjälpa dig att behålla en hälsosam vikt.
 
  1. Mörk choklad får dig att må bättre
Alla chokladälskare håller nog med mig när jag säger choklad och lycka kan kopplas ihop. Faktum är dock att det även finns vetenskapliga bevis för en kemisk koppling. Kakao innehåller nämligen aminosyror som tillverkar signalsubstansen serotonin som har i uppgift att balansera våra känslor.

Inlägg i choklad, ekologiskt, hälsosamt, nyttigt, rawchoklad, rawfood


Nästa

Föregående

Lämna en kommentar

Kommentarer kommer att godkännas innan dom visas.