Sockerfri nutella

Postat den M d Y av Ec-Go! Blogg | 0 kommentarer

Finns det något bättre än att äta en sked Nutella direkt ur burken?

Skulle knappaste tro det, men med vetskapen om att vanlig Nutella innehåller hela 57% socker kände vi att det behövdes ett bättre alternativ. Vår hemmagjorda Nutella är därför helt utan tillsatt socker, lämplig för veganer och mjölkallergiker, samt bra källa av E-vitamin, B-vitamin och nyttiga fetter. Viktigast av allt är dock att den är gudomligt god och inte alls svår att tillaga. 

 

Detta behöver du:

  • 415 g osaltade hasselnötter 
  • 2 st The Raw Chocolate Company Mörk Apelsin Chocklad
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1/2 tsk salt

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg hasselnötterna på en plåt. Rosta dem i 10 minuter tills skalet lossnar. 
  2. Lägg dem på en kökshandduk, vik över och gnugga bort skalet. Försök att få bort så mycket att skalet som möjligt då detta resulterar i en krämigare Nutella.  
  3. Mixa nötterna i en matberedare till de liknar nötsmör. Detta tar 8-10 minuter, så ha tålamod. 
  4. Under tiden smält chokladen i vattenbad. 
  5. Tillsätt den smälta chokladen, salt och vaniljpulver till nötsmöret. Fortsätt mixa tills 
  6. Vill du ha en sötare Nutella, kan du tillsätta 1-2 msk agave. 
  7. Häll Nutellan en burk med tätt lock och förvara i rumstemperatur. Håller sig till i 2-3 veckor, men det är tveksamt att den räcker så länge.

Inlägg i


Nästa

Föregående

Lämna en kommentar

Kommentarer kommer att godkännas innan dom visas.