Havrekakor

Postat den M d Y av Ec-Go! Blogg | 1 kommentar

Sugen på något smarrigt? Testa då dessa helt oemotståndligt goda havrekakorna med apelsinchoklad, pumpafrön och kokos. Kakorna är sötade med kokossocker och dadlar vilket gör dem något nyttigare än många andra kakor och innehåller dessutom bra fetter i form av pumpafrön och kokoschips.

Detta behöver du: 
3 dl havregryn
3 dl mjöl (vi använde mandelmjöl)
1 dl kokossocker
10 st dadlar, finhackad ( är de hårda kan du lägga dem i blöt i några timmar)
1 tsk bakpulver
1/2 tsk kanel
1 tsk havssalt + lite som topping
ca 1 dl smält kokosolja
3 msk osötad äppelmos
2 ekologiska ägg
1 matsked ren vaniljpulver (eller 2 tsk vaniljextrakt)
150 g Chocolate and Love Apelsinshokad
3 msk smör
1 påse Smiling Kokoschips 
1 dl Helios pumpafrön

Så här gör du:

Blanda havregryn, mjöl, kokossocker, hackade dadlar, bakpulver, kanel, 1 tsk havssalt, smält kokosolja, äppelmos, ägg och vaniljpulver i en stor skål. Degen ska vara kladdig men fast. Ha eventuellt i lite mer kokosolja eller mjöl för att justera konsistensen. Vik in 50 gram choklad - resten sparar du till topping. 
Ta drygt en msk. deg och forma den till en platt platta med god tjocklek. Kakorna kommer inte att flyta mycket längre. Baka kakor är vid 180 grader under ca 10 minuter. Grädda länge kommer de att kunna vara torr, så ta ut dem ganska lite före och smak.

Medan kakorna är i ugnen så smält resten av chokladen med smör på svag värme under omrörning så att det inte bränner. Doppa de varma kakorna i choklad och strö över kokosflingor, pumpafrön, havssalt. 

Äta varma!

 

 

 

 

Tack fina Caroline från Smakavhimmel för ditt recept! 

Inlägg i


Nästa

Föregående

Svar

Anne-Lie Pääkkönen
Anne-Lie Pääkkönen

M d Y

Hej
Undrar bara vad det är för mjöl man använt i havrekakorna ?

Lämna en kommentar

Kommentarer kommer att godkännas innan dom visas.