Nyttiga kanelbullar

Postat den M d Y av Ec-Go! Blogg | 0 kommentarer

Fira kanelbullens dag tillsammans med oss!

Ec-Go! brinner för att alla ska kunna leva en hälsosam och balanserad livstil. Vi tycker att man ska unna sig lite då och då, men idag har vi däremot testat ett lite annorlunda recept på kanelbullar då vi är nyfikna på om “nyttiga kanellbullar” verkligen kan ersätta de klassiska svenska kanelbullarna. 

Här har ni alltså ett recept på nyttiga kanelbullar som är gjort på deg utan mjöl eller socker och med bitar av choklad

Till degen:

1.25 dl kokosmjöl
1/2 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
1 tsk Stevia strö (valfritt)
2 äggvitor
4 msk mandelmjölk eller vatten (kan ev behövas lite mer)
Till fyllningen:
ca 1 msk Stevia strö (mer om du gillar sött)
1.5 msk kanel
2 msk mandelmjöl
1.5-2 msk vatten
50g Green and Blacks Sea Salt
Det var roligt att testa nyttiga kanelbullar, men vi tycker nog den svenska klassikern är bäst! 
1. Sätt ugnen på 200 C.
2. Blanda alla ingredienserna till degen i en bunke. Forma degen till en boll och lägg på bakplåtspapper.
3. Kavla ut degen och om degen fastnar, ta lite kokosmjöl och sprid över. 
4. Blanda ihop ingredienserna till fyllningen.
5. Bred fyllningen på degen.
6. Rulla ihop degen.
7. Ställ in i ugnen i ca 20-25 minuter, tills de blivit gyllenbruna på ytan. Låt svalna en stund och skär sedan i önskat antal bullar.
8. Glaze: 2 msk Philadelphia light, 1 msk sockerfri pannkakssirap (eller sötningsmedel) samt 2-3 msk mandelmjölk.
Voilà!
Det var kul att testa nyttiga kanelbullar och vi tycker de funkar jättebra som ett nyttigare alternativ. Till nästa år kommer vi nog ändå köra på traditionella svenska kanelbollar då det helt enkelt smakar allra bäst ;-) 
 

Inlägg i


Nästa

Föregående

Lämna en kommentar

Kommentarer kommer att godkännas innan dom visas.