Det ska vara lätt att välja rätt!

Postat den M d Y av Ec-Go! Blogg | 0 kommentarer

Nu är det lättare än någonsin att göra rätt snacksval. Hos Ec-go! kan du klicka hem Smilings schyssta produkter som framställs under rättvisa förhållanden, garanterade genom Fairtrade-märkning. Ditt val gör skillnad för den lokala befolkningen i de Västafrikanska byarna. Nötterna odlas, skördas och förädlas i ett och samma land. Detta för att skapa lokala arbetstillfällen och låta värdet av förädlingen stanna kvar i landet.

De flesta av de nötter som produceras i Västafrika har historiskt sett sålts till Indien eller Vietnam där de knackas och skalas under usla förhållanden. Detta har bland annat uppmärksammats av Human Right Watch som har myntat begreppet ”blood cashews”. Bland andra har SvD och The Guardian rapporterat om förhållandena i flera artiklar. Som motsats till blood cashews har vi skapat Smiling Cashew – glada och schyssta cashewnötter helt enkelt.

Vad är då Fairtrade? Fairtrade är en oberoende produktmärkning som skapar förutsättningar för odlare och anställda att förbättra sina arbets- och levnadsvillkor. När du som konsument väljer Fairtrade-märkta produkter bidrar du till att odlare och anställda får förbättrade ekonomiska villkor och långsiktiga handelsavtal, vilket ger trygghet för alla dem som inte har så stora marginaler att leva på. Utöver den högre betalningen får odlarna också en extra premie. Den används till att utveckla lokalsamhället socialt och ekonomiskt, till exempel i en ny skola, nya bostäder och hälsovård, eller till investeringar i jordbruket. Beslutet för hur premien ska användas tas gemensamt av odlarna. Fairtrade handlar inte bara om att få en bättre ekonomisk situation. Man jobbar hårt med att motverka barnarbete och diskriminering. Vidare främjar kriterierna också demokratin, organisationsrätten samt miljöhänsyn i produktionen.

Smiling har tagit bort alla onödiga mellanhänder, det gör att du som konsument inte behöver betala mer för schyssta nötter, det betyder också att vi tagit bort många långa och onödiga transporter.

Smilings produkter är naturligt odlade, utan bekämpningsmedel tillsatser. Inga omvägar, inga konstigheter, bara schyssta nötter. Det ska vara lätt att välja rätt!

Inlägg i fairtrade, nötter, prenumeration, smiling cashew


Nästa

Föregående

Lämna en kommentar

Kommentarer kommer att godkännas innan dom visas.