Cashewnötssmör recept

Postat den M d Y av Ec-Go! Blogg | 1 kommentar

Hemmagjort nötsmör är inte bara otroligt gott, utan dessutom väldigt enkelt att göra. Vi har valt att använda oss av cashewnötter som är fulla av nyttiga enkelomättade fetter, E-vitamin, B-vitamin, järn och kalium.

Detta behöver du:

  • 2 påsar Smiling Cashew Naturell
    • 1 msk kokosolja
    • En nypa flingsalt

    Så här gör du:

    1. Rosta nötterna i ugn på 225 c i 5-10 min tills de fått en gyllenbrun färg. Låt svalna något.
    2. Mixa nötterna i en matberedare till de fått en mjölkliknande konstisens. Tillsätt kokosolja och fortsätt mixa tills du har ett jämnt och fint smör.
    3. Tillsätt saltet och förvara cashewnötssmöret i en försluten glasburk i kylskåpet.


    Tips: Cashewnötssmöret kan göras raw genom att undvika rostning av nötterna. Nötterna bör då istället blötläggas i 2 timmar. Inte nog med att det går snabbare att mixa blötlagda nötter, blötläggningen optimerar även näringsupptaget och gör nötterna mer lättsmälta.
     

    Använd casjewnötsmöret till att göra egen choklad!

    Inlägg i fairtrade, nötter, smiling cashew


    Nästa

    Föregående

    Svar

    Ewa Nilsson
    Ewa Nilsson

    M d Y

    Jag har aldrig sett just det märket på cashewnötter – hur mycket väger en påse?
    Om jag ska använda något annat märke är det ju viktigt att veta vikten så man får rätt fördelning nötter/fett.
    Ska verkligen prova när jag vet proportionerna! Tack!
    PS. Har du förslag på användningsområden för cachewnötsmöret också? Håller på och vidgar mina vyer på raw food-området, så jag är tacksam för alla tips! :-)
    Mvh Ewa Nilsson

    Lämna en kommentar

    Kommentarer kommer att godkännas innan dom visas.