Därför bör du äta mellanmål!

Postat den M d Y av Ec-Go! Blogg | 0 kommentarer

Som barn var mellis en självklarhet, men någon gång under åren tappar många denna goda vana. Vissa anser sig inte ha tid, medan andra ser det som ett onödigt tillskott av kalorier. Faktum är dock att även vuxna är i behov av bra mellanmål som håller hungern borta och blodsockernivån jämn under hela dagen.

Genom att äta regelbundet slipper man det onödiga sötsug som gärna smyger sig på under eftermiddagen och som allt för ofta leder till mindre genomtänkta mellanmål i form av fika eller godis. Dessa mycket dåliga mellanmål fulla av socker, dåliga fetter och e-ämnen skjuter blodsockernivån i höjden och ger dig ett kortvarigt rus. Den extra energin  är dock snabbt förbrukad och det som skulle göra dig piggare, resulterar istället i en riktig energidipp.

Denna är energidipp är lätt att undvika genom välja bra och näringsrika mellanmål. Hur stort mellanmålet bör vara är  svårt att säga, då det beror på många faktorer och därför är väldigt individuellt. För en person med ett stillastillande jobb kanske det räcker med en frukt och lite nötter, medan en aktiv person är i behov av betydligt mer. Ska du dessutom träna direkt efter jobbet är det extra viktigt att du laddar upp med energi för att orka med passet.


Tips på bra mellanmål:

Inlägg i


Nästa

Föregående

Lämna en kommentar

Kommentarer kommer att godkännas innan dom visas.