Halloween

Postat den M d Y av Ec-Go! Blogg | 0 kommentarer

Halloween är sedan sent 1980-tal en högtid som vi firar den 31 oktober i Sverige. Halloween kom till Sverige från USA via amerikansk popkultur men har sitt ursprung från Irland, och kom till USA med de irländska invandrarna, där man kallar högtiden All Hallows’ Eve.


Högtiden är generellt sett en högtid som firas av barn och ungdomar då de under en kväll kan skämta och busa med vuxna. Vanligast är att man klär ut sig till läskiga monster eller Döden själv.


Halloween kan i Sverige lätt blandas ihop med Alla Helgons Dag som firas första lördagen i november. Halloween är högtiden då barnen går “bus eller godis” medans Alla Helgons Dag är en dag då vi hedrar och tänker på de döda. Mycket populärt under just denna dag är att gå till kyrkogården där nära och kära ligger begravda och tända ett ljus för dem.


Eftersom Halloween i år infaller på en tisdag är det vanligast att man då firar på en helgdag så nära som möjlig, vilket i år blir lördagen den 29 oktober. Ladda upp med gott och ekologiskt godis från EC-GO här!


Nästa

Föregående

Lämna en kommentar

Kommentarer kommer att godkännas innan dom visas.