EC-GO kickar igång 2018 med ny styrelse

Postat den M d Y av EC-GO Blogg | 0 kommentarer

Ny styrelse med tung bakgrund inom livsmedelsbranschen
ska lyfta EC-GO Candy 

Efter tre år som återförsäljare av hälsosamt ekologiskt snacks och konfektyr är det dags för EC-GO att satsa på egna produkter.

Med hjälp utav tre branschtunga profiler är vi på väg in i livsmedels-
branschen med vår färgglada och medvetna godismärke EC-GO Candy! 

Ny styrelse

Från januari 2018 har EC-GO en ny kompetent styrelse med tung kompetens inom livsmedel, marknad, och finans.  Tillsammans ska styrelsen jobba mot att positionera EC-GO som ett av Sveriges största godis-varumärken 

“Vår nya styrelse består av 6 personer som brinner för hållbarhet, produktutveckling och entreprenörskap. Isabelle & jag är så oerhört stolta och tacksamma över att dessa kompetenta människorna tror på EC-GO och vill vara en del av resan. Vi har en mycket spännande framtid framför oss.” Säger Julia Semb, VD.

Nya ledamöter är:

Patrik “Putte” Hermansson 

ICA handlare Almö Livs 

Putte har 35 års erfarenhet av ICA och detaljhandel, och driver idag ICA butik (Almö livs) och hotell och restaurang (Salt & Sill) på västkusten. En mångsysslande entreprenör & krögare med ett enormt matintresse. 


Detta ligger Putte varmt om hjärtat:
Att arbeta för en utvecklande och uthållig hållbarhet, samt att värna och jobba för att utveckla lokala leverantörer.  Jag irriterar mig på alla onödiga tillsatser i alla sorters livsmedel och vårt löfte bör vara att vi skall jobba bort dessa.

Vad tror du den nya styrelse kan bidra mest med i bolaget? Bolaget har en fantastisk energi och ett entreprenörskap som entusiasmerar. Styrelsens uppgift blir att värna och bibehålla denna energin och vara engagerad i utvecklingen av nya marknader och att vara ett stöd till bolagets produktutveckling. Men ytterst är såklart att styrelsen skall säkerställa ägarna ägarvilja.

Therese Lindquist

CMO AIAR

Tidigare Head of Content på Bergendahls Lång erfarenhet inom detaljhandel. Värnar mycket om hållbarhetsfrågor med allt vad det innebär att skifta över till ett mer plantbaserad leverne och produktion.


Vad ser du fram emot mest med EC-GOs framtid?  
Till att börja med så är det en förmån att får vara en del av en start-up med helt rätt den strategiska insikten av att det saknas ngt på marknaden, nämligen gott godis som har ett mer smakfull sammansatt innehåll än det vi är vana vid.

Vad tycker du är EC-GO´s största möjligheter inom livsmedelsbranschen? Sedan är det ju just det som jag ser fram emot, att se när dessa coola, duktiga tjejer erövrar denna jättemarknad som idag är full med faktiskt ganska dåliga produkter och det säger jag med insikt om produktion och ingridienser, jag menar hur smakfull är det egentligen att äta löss? Eller om kikar närmare på hur gelatinet i vårt smågodis faktiskt produceras?

Vad tycker är EC-GOs största möjlighet inom livsmedelsbranchen är?  Ja det hänger ju starkt ihop med tidigare fråga, att fylla det hål som nu finns där många godisälskande svenskar och nordbor söker bättre, godare och mer hållbara alternativ till det som finns idag. Helt enkelt en jättepotential! Go girls! Go EC-GO!  


Henrik Nell  

Entreprenör

Henrik har lång bakgrund inom snabbrörliga konsumentvaror inom dagligvaruhandeln. Tidigare arbetat som Business Unit Manager på Orkla Confectionery & Snacks och är väl insatt i just konfektyr & Snackskategorin.


Brinner för starka varumärken som faktiskt står för något. Hållbarhet, hälsa och omtanke för kunden är min passion!

Vad lockade dig till att kliva in i styrelsen till ec-go? Jag lockades att kliva in och stötta två mycket starka entreprenörer som brinner för sin produkt och varumärke. Jag tror att ECGO ligger väl positionerat för att skaka om konfektyrbranschen. Dagen konsument bryr sig om vad man stoppar i sig. ECGOs produkter framställs med största omtanke om konsumentens hälsa, djurliv och miljö. 

Om EC-GO

EC-GO Candy är ett naturligt godis gjort av riktiga frukter och bär. Konceptet är enkelt.  Vi har valt ut några favoriter bland vårt kära plockgodis och gjort dem utan alla konstiga och onödiga tillsatser. Veganskt, glutenfritt och 100% ekologiskt godis, som bara fler och fler efterfrågar.  

EC-GO Candy är påväg in på fler och fler butikshyllor och e-handelsbutiker.  Idag finns vi i finns i 15 utvalda ICA butiker i landet,  främst i Stockholm, samt andra mindre butiker i storstaden och olika e-handelsbutiker. Målet är att ha en klar position inom kategorin för konfektyr i livsmedelsbranschen i Sverige och inom 3 år expandera i andra storstäder i Europa.

 


Föregående

Lämna en kommentar

Kommentarer kommer att godkännas innan dom visas.