Varför välja ekologiskt?

Postat den M d Y av Ec-Go! Blogg | 0 kommentarer

Oavsett kosthållning är ekologisk mat alltid en bra idé. Genom att köpa ekologisk mat- full med nyttigheter och smak, samt fri från skadliga kemikalier investerar du inte bara i din egen hälsa utan också i framtida generationers. Vi har listat de 6 främsta skälen till att välja ekologisk mat.

  1. För att undvika skadliga kemikalier

Att äta ekologisk mat är det enda sättet att undvika kemikal-coctailen som kommersiell mat innehåller. Fastän många av dessa kemikalier godkänts av livsmedelsverket, saknas det i de flesta fall information om deras långvariga hälsoeffekter.

  1. För mer närigstät mat

Ekologisk mat innehåller mer vitaminer, mineraler, enzymer och mikronärigsämnen än kommersiellt odlade mat. Studier har visat att 5 servering av ekologiska grönsaker uppfyller det dagliga behovet av C-vitamin medan kommersiellt odlade grönsaker inte gör det. I genomsnitt innehåller ekologisk mat 21 % mer järn, 27 % mer c-vitamin och 29% mer magnesium.

  1. För den godare smaken

TESTA SJÄLVA! Ekologiskt odlade råvaror har i överlag bättre smak, än kommersiellt odlade.

  1. För att undvika GMO

GMO betyder genmodifierade organismer och vi är ännu inte säkra på hur dessa påverkar vår hälsa i längden. Ekologiska grödor får inte genmodifieras och därför är kan du genom att välja ekologiskt vara säker på att undvika GMO.

  1. För djuren och naturen

Ekologisk odling sker i samspel med naturen. Kemiska bekämpningsmedel som används i kommersiell odling är skadliga för naturen och påverkar både växter och djur negativt. Ekologisk odling sker utan kemiska bekämpningsmedel, och ekologisk djuruppfödning låter djuren utöva sitt naturliga beteende, det vill säga att gå och beta utomhus.

  1. För framtiden

Vi har bara en jord och det är därför viktigt att vi värnar om den. Välj ekologiskt inte bara för din egen hälsa, utan också för framtida generationers


Nästa

Föregående

Lämna en kommentar

Kommentarer kommer att godkännas innan dom visas.