Vad är raw choklad?

Postat den M d Y av Ec-Go! Blogg | 0 kommentarer

Raw chocolate= råchoklad. Många har hört talas om detta superfood, men få vet vad det egentligen innebär. Vi på Ec.Go! vill ändra på det och tänker därför berätta mer om denna fantastiska produkt.

Att göra choklad är en lång och komplicerad process. Kakaobönerna måste genomgå jäsning, rostning, malning och pressning för att sedan blandas med både fett och socker.  Flertalet producenter har valt att nu förändra denna tillverkningsprocess.

Istället för att rosta kakaobönorna, får de torka naturligt ute i solen. Kakaobönor når inte en temperatur högre än 42*c, vilket bevarar chokladens nyttigheter i form av bland annat järn, zink, magnesium, c-vitamin och antioxidanter .   

Rostningen av kakaobönorna är inte det enda som skiljer råchokladen från den "vanliga chokladen. De traditionella chokladkakorna är ofta fulla med socker, mjölk, transfetter och e-ämnen, råchokladen å andra sidan innehållet bara 4 ingredienser: kakaobönor, kokos- eller kakaosmör, naturlig sötning, (agave nektar, kokossocker eller xylitol) och eventuella naturliga smaksättare (nötter, bär och  kryddor).


Nästa

Föregående

Lämna en kommentar

Kommentarer kommer att godkännas innan dom visas.