Cashewnötssmör recept

Postat den M d Y av Ec-Go! Blogg | 1 kommentar

Hemmagjort nötsmör är inte bara otroligt gott, utan dessutom väldigt enkelt att göra. Vi har valt att använda oss av cashewnötter som är fulla av nyttiga enkelomättade fetter, E-vitamin, B-vitamin, järn och kalium.

Detta behöver du:

  • 2 påsar Smiling Cashew Naturell
    • 1 msk kokosolja
    • En nypa flingsalt

    Så här gör du:

    1. Rosta nötterna i ugn på 225 c i 5-10 min tills de fått en gyllenbrun färg. Låt svalna något.
    2. Mixa nötterna i en matberedare till de fått en mjölkliknande konstisens. Tillsätt kokosolja och fortsätt mixa tills du har ett jämnt och fint smör.
    3. Tillsätt saltet och förvara cashewnötssmöret i en försluten glasburk i kylskåpet.


    Tips: Cashewnötssmöret kan göras raw genom att undvika rostning av nötterna. Nötterna bör då istället blötläggas i 2 timmar. Inte nog med att det går snabbare att mixa blötlagda nötter, blötläggningen optimerar även näringsupptaget och gör nötterna mer lättsmälta.
     

    Använd casjewnötsmöret till att göra egen choklad!


    Nästa

    Föregående

    Svar

    Ewa Nilsson
    Ewa Nilsson

    M d Y

    Jag har aldrig sett just det märket på cashewnötter – hur mycket väger en påse?
    Om jag ska använda något annat märke är det ju viktigt att veta vikten så man får rätt fördelning nötter/fett.
    Ska verkligen prova när jag vet proportionerna! Tack!
    PS. Har du förslag på användningsområden för cachewnötsmöret också? Håller på och vidgar mina vyer på raw food-området, så jag är tacksam för alla tips! :-)
    Mvh Ewa Nilsson

    Lämna en kommentar

    Kommentarer kommer att godkännas innan dom visas.